2016-11-13

woning VHVC

In een kleine verkaveling aan de rand van Mol is voor een Vlaamse bouwheer (een particuliere opdrachtgever) een half vrijstaande woning gerealiseerd. De stedebouwkundige voorwaarden schreven een gebouw in baksteen met een zadeldak voor. De randvoorwaarden zijn maximaal uitgenut om tot een hedendaags ontwerp te komen. In de compositie van de gevel is naar een balans gezocht tussen verticale elementen en horizontale banen metselwerk met een grove textuur. De woning opent zich naar de tuin en het terras.

 

Kangoeroe-woning

In het ontwerp is rekening gehouden met de mogelijkheid de woning later te kunnen splitsen in een deel voor de ouders op de begane grond en een zelfstandig deel voor een van de kinderen (de zgn. Kangoeroe-woning). De kinderen zouden dan mantelzorg kunnen verlenen als de ouders op hogere leeftijd komen.